• +31612844952
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze werkwijze Tuinontwerp

Heeft u een nieuwbouwwoning betrokken of wilt u uw tuin herinrichten?
Het is verstandig om uw tuin te laten ontwerpen. Zonder goed ontwerp word een tuin al snel een rommelig geheel waarop snel uitgekeken raakt. Een tuin moet een harmonieus geheel zijn. Hierdoor kun je er lang van blijven genieten en kijk je er niet snel op uitgekeken.
Een tuin laten ontwerpen is in verhouding een kleine investering waarmee u veel geld bespaart door lukraak naar een tuincentrum gaan en daar op de bonnefooi materiaal en planten aanschaft.

Bij ons kunt u voor een veel lagere prijs dan een architekt een tuin laten ontwerpen. Dit doen wij in zowel 2D als in 3D waardoor u niet alleen makkelijk en snel aanpassingen kunt doorgeven maar ook uw aankomende tuin al in verschillende perspectieven kunt bekijken om een idee te krijgen hoe de tuin er uit zal komen te zien.

Wanneer u besluit om de tuin te laten ontwerpen dan kunt alvast een lijstje maken wat belangrijk is voor u:
  • Is het een tuin met een thema of bepaalde sfeer
  • Komt er een terras of meerdere terassen
  • Komt er meubilair
  • Welke bomen en planten
  • Hoeveel budget is er voor de tuin

Het is een handig idee om een zogenaamd Moodboard te maken. Knip plaatjes uit in woon- en tuintijdschriften of print plaatjes uit van internet en plak deze op een vel om zo een idee te geven hoe u de tuin zou willen zien.
 
Aan de hand van het Moodboard en gesprekken kunnen wij een ontwerp maken die u vervolgens word voorgelegd. In deze face kunt u nog aanpasingen doorgeven waarna het definitieve ontwerp word gemaakt.
Het is verder aan u of u de tuin zelf gaat aanleggen of dat u dit laat doen door een hoveniersbedrijf. Wij kunnen hierin eventueel wel bemiddelen.

De kosten van tuinaanleg

Om u een indicatie te geven wat het aanleggen van een tuin gaat kosten volgt hieronder een lijstje van te verwachten kosten. De prijzenzijn gemiddelde prijzen en hangen af van met welke hovenier u in zee gaat maar ook wat u misschien zelf gaat doen.
De kosten van een gemiddelde tuinaanleg van een bestaande of nieuwbouw woning liggen tussen de € 30 en  € 70 per m2. De genoemde kosten zijn inclusief de arbeidsuren en het materiaal van een hovenier.

KOSTEN HOVENIER GEMIDDELDE PRIJZEN
Uurtarief hovenier € 25 – € 30
Tuin laten ontwerpen € 200 – € 400
BENODIGDHEDEN GEMIDDELDE PRIJS PER M2
Gras aanleggen € 4 – € 9
Beplanting plaatsen € 7 – € 20
Bestrating leggen € 25 – € 110
Houten terras aanleggen € 60 – € 90
Schuttingen plaatsen € 25 – € 110 (per meter)